Quantcast
Ολλανδία: Σε δημόσια προσφορά το 40% των μετοχών της ASR Nederland - enikonomia.gr
share

Ολλανδία: Σε δημόσια προσφορά το 40% των μετοχών της ASR Nederland

δημοσιεύτηκε:

Το ολλανδικό κράτος προχωρά στην πώληση έως του 40% των μετοχών της ασφαλιστικής εταιρείας ASR Nederland NV, με αρχική δημόσια προσφορά, που αποτιμά την αξία της εταιρείας από 2,7 έως 3,3 δις ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η ASR ανήκε στον μεγάλο βελγο – ολλανδικό χρηματοπιστωτικό όμιλο Fortis, ο οποίος κρατικοποιήθηκε το 2008, στην κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η ολλανδική κυβέρνηση ανέλαβε τον έλεγχο των ολλανδικών στοιχείων ενεργητικού της Fortis, διαθέτοντας σχεδόν 22 δις ευρώ για τη διάσωσή τους. Οι τραπεζικές δραστηριότητες του ομίλου συγχωνεύθηκαν για τη δημιουργία της ABN Amro Group και επανήλθαν τον Νοέμβριο στον ιδιωτικό τομέα.

Η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να διαθέσει τις μετοχές της ASR Nederland σε μία τιμή μεταξύ 18 και 22 ευρώ ανά μετοχή, αποτιμώντας την προσφορά μεταξύ 940 εκατ. και 1,1 δις δολαρίων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της NL Financial Investments, που είναι ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την πώληση. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την τιμολόγηση θα ανακοινωθούν στις 9 Ιουνίου και η διαπραγμάτευση των μετοχών στο χρηματιστήριο Euronext του ‘Αμστερνταμ αναμένεται να αρχίσει στις 10 Ιουνίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.