Quantcast
Πρωταθλήτριες στα έσοδα Premier League και Bundesliga - enikonomia.gr
share

Πρωταθλήτριες στα έσοδα Premier League και Bundesliga

δημοσιεύτηκε:

Στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της ευρωπαϊκής αγοράς ποδοσφαίρου κατά την περίοδο 2014-2015, σύμφωνα με την 25η έκθεση της Deloitte για το ποδόσφαιρο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα-η Premier League, η Bundesliga, η La Liga, η Ligue 1 και η Serie A-αντιπροσωπεύουν το 54% των συνολικών εσόδων

Το αγγλικό πρωτάθλημα διατηρεία τα πρωτεία, καθώς παρέμεινε για ακόμη μία χρονιά το πρωτάθλημα με τα υψηλότερα έσοδα στον κόσμο, με έσοδα που ανήλθαν στα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί το γερμανικό πρωτάθλημα με έσοδα που αγγίζουν τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, με τις χορηγίες και τις εμπορικές συνεργασίες να αποτελούν το 48% των συνολικών της εσόδων.

Την ίδια ώρα, τα έσοδα του ισπανικού πρωταθλήματος αυξήθηκαν στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2015, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και τα έσοδα του ιταλικού πρωταθλήματος, τα οποία ανήλθαν στο 1,8 δισ. ευρώ. Στην πεντάδα των πιο κερδοφόρων πρωταθλημάτων της Ευρώπςη κατατάσσεται και το γαλλικό, με τα έσοδα για την περίοδο 2014-2015 να διαμορφώνονται στο 1,4 δισ. ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.