Quantcast
«Όχι» στην Αγγλία του Φάρατζ λέει ο Κάμερον - enikonomia.gr
share

«Όχι» στην Αγγλία του Φάρατζ λέει ο Κάμερον

δημοσιεύτηκε:

Δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε χθες το βράδυ από τηλεοράσεως του Βρετανούς «να μην επιλέξουν τη μικρή Αγγλία του Νάιτζελ Φάρατζ» κατά τη διάρκεια της μάχης ιδεών με τον αρχηγό του ευρωφοβικού Ukip στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Η εκπομπή που περιελάμβανε δύο χωριστές ενότητες ερωτήσεων-απαντήσεων με τη συμμετοχή του κοινού ολοκληρώθηκε στις 22.00 τοπική ώρα, μόλις δύο ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους, τη στιγμή που μία ισχνή συμμετοχή στην ψηφοφορία θα ευνοήσει το περισσότερο δυναμικό και συσπειρωμένο στρατόπεδο του Brexit.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον υπολογισμό του μέσου όρου των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα WhatUKThinks , το στρατόπεδο του Brexit είχε προβάδισμα με το 51% των ψήφων, όμως χθες σύμφωνα με τον νέο μέσο όρο, ήταν η σειρά του στρατοπέδου του Bremain να προηγηθεί με 51%.

«Φοβάμαι πραγματικά ότι εάν φύγουμε, θα δούμε την οικονομία να υποφέρει…θα έλεγα ότι η σωστή επιλογή, η βρετανική επιλογή είναι να αγωνισθούμε για μία Μεγάλη Βρετανία εντός της ΕΕ και να μην επιλέξουμε τη μικρή Αγγλία του Νάιτζελ Φάρατζ», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον, η αποστολή του οποίου ήταν να παρακινήσει τους Βρετανούς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν και να πείσει το 10% των αναποφάσιστων για τα θετικά της παραμονής στην ΕΕ, προειδοποίησε για την «αυταπάτη της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας» στην περίπτωση του Brexir.

Σταθερός, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις του κοινού για την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του στον περιορισμό της μετανάστευσης, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε με έμφαση ότι «έξοδος σημαίνει εγκατάλειψη της μάχης και δεν πιστεύω ότι είμαστε λιποτάκτες».

Νωρίτερα , ο Νάιτζελ Φάρατζ, μαχητικός, είχε παίξει το χαρτί του πατριωτισμού, κραδαίνοντας το διαβατήριό του και ζητώντας να ξαναγίνει βρετανικό.

«Είμαστε Βρετανοί, είμαστε καλύτεροι απ΄αυτό, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει, κυρίως στον μη εκλεγμένο, όσο γοητευτικός και να είναι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», είπε ο πρόεδρος του Ukip περιγράφοντας με μεγάλη επιμονή και έμφαση τα προβλήματα που προέρχονται από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ προειδοποίησε τις γυναίκες της χώρας του για τους κινδύνους να πέσουν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων των προσφύγων και μεταναστών, όπως συνέβη στον Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ απέρριψε τις κατηγορίες για ρατσισμό λέγοντας ότι τηρεί μία σθεναρή υπέρ της Κοινοπολιτείας γραμμή και ότι στο οικονομικό πεδίο βάζει μπροστά από το ΑΕΠ τους απλούς ανθρώπους και επετέθη κατά της «ίδιας εκείνης συμμορίας των ειδικών» που προέβλεπαν την οικονομική καταστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου όταν η χώρα αρνήθηκε να ενταχθεί στην ευρωζώνη.

Σε αυτό ο Ντέιβιντ Κάμερον αντέταξε την απόλυτη συμφωνία των ειδικών για τους κινδύνους που θα σημάνει για την βρετανική οικονομία ένα Brexit.

Συνολικά, οκτώ τηλεοπτικά ντιμπέιτ έχουν προγραμματισθεί μέχρι το δημοψήφισμα για την παρουσίαση των επιχειρημάτων των δύο στρατοπέδων. Τα δύο τελευταία, στις 21 και 22 Ιουνίου. Το ένα οργανώνεται Wembley Arena με τη συμμετοχή 6.000 ανθρώπων και το δεύτερο στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.