Quantcast
Μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα - enikonomia.gr
share

Μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα μειώθηκε τον Μάιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (NBS), καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2% έναντι αύξησης 2,3% τους τρεις προηγούμενους μήνες. Εκπρόσωπος της Στατιστικής Υπηρεσίας απέδωσε την αύξηση των τιμών καταναλωτή στις υψηλές τιμές των τροφίμων, των τσιγάρων και των κρασιών.

Οι τιμές του χοιρινού εκτοξεύθηκαν τον Μάιο κατά 33,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, συμβάλλοντας 0,77 της ποσοστιαίας μονάδας στην αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ενώ οι τιμές των λαχανικών αυξήθηκαν 6,4%, συμβάλλοντας κατά 0,14 της ποσοστιαίας μονάδας στην άνοδο του δείκτη. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 5,9%, ενώ οι τιμές εκτός των τροφίμων κατά 1,1%. Σε μηνιαία βάση (σύγκριση με τον Απρίλιο), ο δείκτης τιμών καταναλωτής μειώθηκε 0,5%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού, που μετρά τις τιμές που πωλούν τα εργοστάσια τα προϊόντα τους, μειώθηκε 2,8% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015, έναντι μείωσης 3,4% τον Μάρτιο και 4,3% τον Απρίλιο. Η επιβράδυνση της μείωσης είναι αποτέλεσμα της αύξησης της συνολικής ζήτησης για τα προϊόντα του βιομηχανικού τομέα. Πρόκειται για τον 51ο μήνα που μειώνεται ο δείκτης αυτός, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας και η υπερβάλλουσα δυναμικότητα της βιομηχανίας της επηρεάζουν πτωτικά τις τιμές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.