Quantcast
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προωθεί πρόγραμμα για τη στροφή των οδηγών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα - enikonomia.gr
share

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προωθεί πρόγραμμα για τη στροφή των οδηγών σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

δημοσιεύτηκε:

Η Νέα Ζηλανδία τοποθέτησε σήμερα τις πρώτες επίσημες σημάνσεις στους δρόμους της για σταθμούς φόρτισης μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή δείχνει τη δέσμευσή της στις ηλεκτρικές μεταφορές.

Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Σάιμον Μπρίτζες, δήλωσε ότι οι πινακίδες θα επεκταθούν στους δρόμους όλης της χώρας. «Είναι σαφές ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον και η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη να επιταχύνει τη διάδοσή τους στη Νέα Ζηλανδία», σημείωσε ο Μπρίτζες με ανακοίνωσή του.

«Αναγνωρίσαμε ότι υπάρχει μία σειρά εμποδίων που εμποδίζουν τα νοικοκυριά να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως η έλλειψη γνώσης για τα οχήματα αυτά και η (απουσία) εκτεταμένης υποδομής φόρτισής τους», συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Για να βοηθήσουμε τη μετάβαση από τη βενζίνη και το ντίζελ, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε υποδομές φόρτισης και ότι είναι εύκολο να βρεθούν αυτές. Η έναρξη της σήμανσης σε εθνικό επίπεδο για τη φόρτιση των αυτοκινήτων είναι ένα μεγάλο βήμα που θα βοηθήσει τους οδηγούς να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα».

Ο Μπρίτζες δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται στην προώθηση του προγράμματος ηλεκτρικών οχημάτων, που στοχεύει να διπλασιάζει κάθε χρόνο τον αριθμό τους τα επόμενα πέντε χρόνια, για να φθάσουν τα 64.000 έως το 2021. Το πρόγραμμα θα αντιμετωπίσει και θα άρει εμπόδια που εμπόδιζαν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να επιλέξουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως την περιορισμένη επιλογή διαθέσιμων μοντέλων, την έλλειψη εκτεταμένης υποδομής φόρτισης μπαταρίας και την έλλειψη γνώσης για τα ηλεκτρικά οχήματα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.