Quantcast
Η Κίνα υπέβαλε αίτηση για να γίνει μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης - enikonomia.gr
share

Η Κίνα υπέβαλε αίτηση για να γίνει μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

δημοσιεύτηκε:

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ χαιρέτισε την αίτηση της Κίνας για να γίνει μέλος του οργανισμού, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Τσάο συναντήθηκε με τον Σουίνγκ σήμερα το πρωί και υπέβαλε την αίτηση, υπό τη μορφή επιστολής, που υπογράφεται από τον υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Λι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Λου Κανγκ.

Ο ΔΟΜ είναι ο πιο σημαντικός διακυβερνητικός οργανισμός στον τομέα της μετανάστευσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΔΟΜ, ο οργανισμός απαριθμεί σήμερα 162 κράτη-μέλη, ενώ άλλες εννέα χώρες έχουν το καθεστώς παρατηρητή.

Από τότε που της χορηγήθηκε το καθεστώς παρατηρητή του ΔΟΜ το 2001, η Κίνα έχει προωθήσει την συνεργασία στη διαχείριση της μετανάστευσης καθώς των προξενικών υπηρεσιών, τόνισε ο Λου, επισημαίνοντας ότι ο ΔΟΜ συνέδραμε Κινέζους πολίτες στη Συρία και τη Μικρονησία.

Εάν η Κίνα, μια πολυπληθής χώρα με σημαντική μετανάστευση, γίνει κράτος-μέλος του ΔΟΜ θα διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο και θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία σε θέματα μετανάστευσης, είπε ο Λου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.