Quantcast
Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ του Brexit σε νέα δημοσκόπηση - enikonomia.gr
share

Ανοίγει η «ψαλίδα» υπέρ του Brexit σε νέα δημοσκόπηση

δημοσιεύτηκε:

Τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI έδειξε ότι 53% των Βρετανών θα ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Evening Standard.

Αν εξαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, το 47% των ερωτηθέντων θέλει να παραμείνει στην ΕΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που έγινε για λογαριασμό της Evening Standard.

Είναι η πρώτη φορά που το “όχι” στην παραμονή προηγείται σ’ αυτή τη μηνιαία τηλεφωνική δημοσκόπηση την οποία διεξάγει η Ipsos MORI αφότου ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκε το 2013 ότι θα διεξαγάγει το δημοψήφισμα, αναφέρει η εφημερίδα.

Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν μια αντιστροφή της τάσης σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο η Ipsos MORI και από την οποία είχε διαπιστωθεί πως μόλις 37% των Βρετανών ήθελαν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, έναντι 55% που ήθελαν να παραμείνουν.

Αρκετές δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι το ποσοστό υπέρ της εξόδου της Βρετανίας αυξάνεται καθώς μένει μία εβδομάδα για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Μια ανάλυση από ερευνητές της JPMorgan έδειξε χθες πως το στρατόπεδο της εξόδου από την ΕΕ προηγείται.

Στο μεταξύ, το γραφείο στοιχημάτων Betfair ανακοίνωσε πως οι στοιχηματικές πιθανότητες να ψηφίσουν οι Βρετανοί στο δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής στην ΕΕ έπεσαν σήμερα στο 60%, από το 65% στο οποίο βρίσκονταν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.