Quantcast
Κίνα: Ηγετική δύναμη στη βιομηχανοποίηση των ορυχείων της Λατινικής Αμερικής - enikonomia.gr
share

Κίνα: Ηγετική δύναμη στη βιομηχανοποίηση των ορυχείων της Λατινικής Αμερικής

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα εξελίσσεται σε ηγετική δύναμη για την ταχεία ανάπτυξη και τη βιομηχανοποίηση των ορυχείων της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με αναφορά της Οικονομικής Επιτροπής για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (ECLAC).

Ποσοστό της παραγωγής των ορυχείων της περιοχής που αγγίζει το 20% διοχετεύτηκε στην Κίνα, το 2015, ενώ το ποσοστό αυτό, ήταν μόλις στο 2% το 2000.

Η αναφορά υποστηρίζει ότι η Κίνα έχει υποκαταστήσει την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία κι αποτελεί πλέον κεντρικό εξαγωγικό προορισμό για τα ορυκτά που προέρχονται από την Λατινική Αμερική.

Ωστόσο, η κινεζική οικονομία την περίοδο αυτή, βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο καθώς αλλάζει τον προσανατολισμό της, από παγκόσμια εξαγωγική οικονομία, σε μια οικονομία εσωτερικού αγοραστικού προσανατολισμού. Η εξέλιξη αυτή, αναμένεται ότι θα μειώσει τις εισαγωγές ορυκτών στην κινεζική αγορά μακροπρόθεσμα.

Από την άλλη μεριά, οι κινεζικές εταιρίες αυξάνουν την παραγωγή ορυκτών, ενώ αυξάνουν επίσης και τα κεφάλαια που επενδύουν στην επεξεργασία ορυκτών και μεταλλευμάτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.