Quantcast
FT: Σήμερα κρίνεται το μέλλον Βρετανίας και Ευρώπης - enikonomia.gr
share

FT: Σήμερα κρίνεται το μέλλον Βρετανίας και Ευρώπης

δημοσιεύτηκε:

«H ημέρα των αποφάσεων για την Βρετανία έφτασε. Μετά από μια μακρά, κουραστική καμπάνια, ο βρετανικός λαός θα δώσει μια απάντηση για το αν η χώρα θα μείνει ή θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει το σημερινό editorial των Financial Times για το κρίσιμο δημοψήφισμα. Οι Βρετανοί έχουν ήδη αρχίσει να προσέρχονται στις κάλπες και το δημοσίευμα αναφέρει:

«Περισσότεροι από 46 εκατομμύρια πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου σε ένα δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου θα έχει τεράστια σημασία για αυτούς αλλά και για την Ευρώπη. Είναι λίγες οι φορές που η προσοχή όλου του κόσμου ήταν στραμμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως είναι αυτήν την στιγμή. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η διαμάχη ανάμεσα στα στρατόπεδο του «Leave» και του «Remain» έχει πολώσει το έθνος σε τέτοιο βαθμό που πολλοί νιώθουν αποθαρρημένοι. Αλλά τώρα που ο λαός καλείται να πάρει θέση, το πρώτιστο καθήκον αυτής της εφημερίδας είναι να καλέσει τους Βρετανούς αναγνώστες της -και το ευρύτερο κοινό- να πάνε να ψηφίσουν».

«Ενώ οι μεγαλύτεροι ψηφοφόροι του Brexit φαίνεται να κοιτούν προς τα πίσω, σε ένα αυτοκρατορικό παρελθόν, οι νέοι κοιτούν μπροστά σε ένα παγκόσμια μέλλον. Είναι άλλωστε το μέλλον τους αυτό που διακυβεύεται. Την Πέμπτη οι Βρετανοί έχουν την ευκαιρία να δώσουν μια για πάντα απάντηση στο ευρωπαϊκό ερώτημα. Καθώς θα μπαίνουν στα παραβάν, πρέπει να σκεφτούν τι σημαίνει για την χώρα τους αυτή η δημοκρατική διαδικασία», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα που καταλήγει ως εξής:

«Οι υπέρμαχοι του Brexit λένε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να «ανακτήσει τον έλεγχο» από ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος, το οποίο είναι περισσότερο αποκύημα της φαντασίας τους παρά μια πολιτική πραγματικότητα. Το δημοψήφισμα αυτό είναι τελικά μια απόδειξη πως η Βρετανία παραμένει ένα κυρίαρχο κράτος».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.