Quantcast
Κίνα: Στόχος της κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του βιομηχανικού τομέα - enikonomia.gr
share

Κίνα: Στόχος της κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός του βιομηχανικού τομέα

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα έχει δεσμευτεί για τον εκσυγχρονισμό του βιομηχανικού της τομέα, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου εμπορίου, δήλωσε ο χθες, ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ.

“Η βιομηχανική παραγωγή είναι η βάση για την ανάπτυξη της Κίνας, ενώ το “κλειδί” στον τομέα αυτό είναι η αναβάθμιση της παραγωγής αξίας,” δήλωσε ο Λι στη διάρκεια συνάντησης του με επιχειρηματίες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στην πόλη Τιαντζίν.

Οι βιομηχανικοί παραγωγοί θα πρέπει να γίνουν “εξυπνότεροι” αξιοποιώντας την τεχνολογία και το διαδίκτυο, αλλά και τις σύγχρονες δυνατότητες αποθήκευσης πληροφοριών μέσω της τεχνολογίας “cloud,” ενώ ο βιομηχανικός τομέας πρέπει να προσαρμοστεί στην παραμετροποίηση της παραγωγής, τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Με την προσαρμογή των προϊόντων και των υπηρεσιών στις ανάγκες των καταναλωτών, οι βιομηχανίες της Κίνας θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της μεσαίας τάξης, σύμφωνα με τον Λι.


Ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων

Η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων στην Κίνα θα βοηθήσει στην επαναπασχόληση των εργατών στον τομέα του χάλυβα, αλλά και των ανθρακωρύχων, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερπροσφοράς εργασίας στους δύο τομείς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ.

“Η νέα οικονομία και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα δημιουργούν περισσότερες θέσεις εργασίας, από αυτές που αρχικά περιμένουμε,” δήλωσε ο Λι στη διάρκεια της συνάντησης του με επιχειρηματίες, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Τιατζίν, το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό, ως το καλοκαιρινό Νταβός.

Η κινεζική κυβέρνηση ενθαρρύνει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, κυρίως στην τεχνολογία, ενώ προωθεί την ανάπτυξη του τουρισμού στις αγροτικές περιοχές.

Η Κίνα προγραμματίζει τη μείωση της παραγωγής χάλυβα κατά 100 ή 150 εκατ. τόνους, αλλά και την παραγωγή του άνθρακα κατά 800 εκατ. τόνους, μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.