Quantcast
FT: Αυτές είναι οι επιλογές της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα - enikonomia.gr
share

FT: Αυτές είναι οι επιλογές της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα

δημοσιεύτηκε:

«Όποιος και αν κερδίσει την μάχη για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit ή να βάλει σε κίνδυνο το ίδιο το πολιτικό του μέλλον. Υπάρχουν θεωρητικά σενάρια στα οποία δεν συμβαίνει ποτέ το Brexit. Αλλά είναι το ίδιο πιθανά με μια αιφνίδια αυτόματη ανάφλεξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι συνεχίζουν να ελπίζουν σε ένα θαύμα, ξεχνούν ότι είμαστε ήδη θεατές στα πρώτα επεισόδια ενός Brexit», σημειώνει σε άρθρο του στους Financial Times ο Wolfgang Munchau και προσθέτει:

«Η πρώτη απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Βρετανία είναι ποια από τις ρεαλιστικές εναλλακτικές εξόδου θα επιλέξει. Εγώ βλέπω μόνο δύο. (…) Η εκτίμηση μου είναι πως το Brexit θα συμβεί στα μέσα του 2019, μια χρονιά πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο περιορισμός σε δύο μόλις κατηγορίες συμφωνιών σημαίνει πως θα υπάρξει επιλογή ανάμεσα στην ελεύθερη δραστηριοποίηση των τραπεζών σε άλλες χώρες που προσφέρει η ΕΕΑ και στον έλεγχο τις μετανάστευσης, που προσφέρει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου» και καταλήγει:

«Η συμβουλή μου σε όσους ήταν υπέρ της παραμονής είναι το ξεπεράσουν. Έχασαν την μάχη πριν από πολύ καιρό. Το καλύτερο είναι να αποδεχτούν το αποτέλεσμα και να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις με εποικοδομητικό πνεύμα. Όταν όλα αυτά τελειώσουν, η Βρετανία και η Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν φιλικές σχέσεις. Θα είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, στην G7 και στην G20».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.