Quantcast
Ελβετία: Αυξημένες οι παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας στην αγορά συναλλάγματος - enikonomia.gr
share

Ελβετία: Αυξημένες οι παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας στην αγορά συναλλάγματος

δημοσιεύτηκε:

Στις μεγαλύτερες αγορές ξένων νομισμάτων από τον Ιανουάριο του 2015 προχώρησε η ελβετική κεντρική τράπεζα (SNB), για να αποτρέψει την ανατίμηση του φράγκου στον απόηχο της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι καταθέσεις στη SNB αυξήθηκαν στα 507,514 δις ελβετικά φράγκα από 501,231 δις την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας ότι η κεντρική τράπεζα αγόραζε συνάλλαγμα στην αγορά και στη συνέχεια πίστωνε τους λογαριασμούς των καταθετών. Η SNB χρησιμοποιεί αρνητικά επιτόκια καθώς και παρεμβάσεις με αγορές ακαθόριστων ποσών ξένων νομισμάτων για να εξασθενήσει το φράγκο και να προστατεύσει τις εξαγωγές της χώρας προς την Ευρωζώνη, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της.

Η ελβετική κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε – κάτι σπάνιο – ότι έκανε παρεμβάσεις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος στις 24 Ιουνίου, προκειμένου να αποτρέψει ανατίμηση του φράγκου. Αναλυτές δήλωναν ότι το ασυνήθιστο βήμα, να κάνει σαφείς τις προθέσεις της, αποσκοπούσε στη μεγιστοποίηση της επίδρασης των παρεμβάσεων. Σήμερα, η ισοτιμία του ελβετικού νομίσματος διαπραγματευόταν περί τα 1,08 φράγκα ανά ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.