Quantcast
Σταθερό ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο β' τρίμηνο «βλέπει» η UBS - enikonomia.gr
share

Σταθερό ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο β’ τρίμηνο «βλέπει» η UBS

δημοσιεύτηκε:

Ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας διατηρήθηκε σταθερός στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, προέβλεψε η ελβετική τράπεζα UBS με σημερινή έκθεσή της. Η τράπεζα εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης παρέμεινε σταθερός στο 6,7% σε ετήσια βάση (σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015).

«Οι πωλήσεις ακινήτων πιθανόν να έχουν συγκρατηθεί περαιτέρω και η αύξηση τις βιομηχανικής παραγωγής να έχει σταθεροποιηθεί. Οι επενδύσεις σε υποδομές πιθανότατα παρέμειναν ισχυρές, αντισταθμίζοντας τις πτωτικές πιέσεις από τις αδύναμες ακόμη ιδιωτικές επενδύσεις», ανέφερε η τράπεζα. Η πρόβλεψη γίνεται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση επίσημων στοιχείων για το δεύτερο τρίμηνο, όπως του ΑΕΠ, της βιομηχανικής παραγωγής, των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου και των λιανικών πωλήσεων.

Η UBS πιστεύει ότι στο δεύτερο τρίμηνο κορυφώθηκε η αναπτυξιακή δυναμική του συνεχιζόμενου μικρού οικονομικού κύκλου και προβλέπει τον περιορισμό της στο υπόλοιπο διάστημα του 2016. Ανέφερε, ωστόσο, ότι αναμένει πως η κυβέρνηση θα εντείνει την πολιτική της για τη στήριξη της οικονομίας, εάν αυτό χρειασθεί για να διασφαλισθεί ότι η Κίνα θα επιτύχει τον στόχο της για ρυθμό ανάπτυξης 6,5% έως 7% στο σύνολο του έτους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.