Quantcast
Η Νότια Κορέα «ρίχνει» 36 δισ. δολάρια στις ανανεώσιμες πηγές - enikonomia.gr
share

Η Νότια Κορέα «ρίχνει» 36 δισ. δολάρια στις ανανεώσιμες πηγές

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει περίπου 42 τρις γουόν (36 δισ. δολάρια ΗΠΑ) έως το 2020 για την ανάπτυξη κλάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως της ηλιακής και της αιολικής, και φιλικών στο περιβάλλον εργοστασίων παραγωγής ρεύματος.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, Joo Hyung-hwan, δήλωσε σε συνεδρίαση της επιτροπής για τη μελλοντική ενεργειακή στρατηγική ότι η κυβέρνηση θα επενδύσει 42 τρισ. γουόν σε νέους ενεργειακούς κλάδους, λαμβάνοντας όλα τα διαθέσιμα μέτρα πολιτικής έως το 2020, υποσχόμενος μείωση των ρυθμίσεων και διάφορες ενισχύσεις για την ανάπτυξη των νέων ενεργειακών τομέων ως της νέας μηχανής για τις εξαγωγές.

Περίπου 33 τρισ. γουόν θα διατεθούν για την ανάπτυξη ανανεώσιμων ενεργειακών πόρων τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ 4,5 τρισ. γουόν θα επενδυθούν στο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας και 2 τρις γουόν σε οικολογικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος.

Εστιάζοντας στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Σεούλ αποβλέπει να διασφαλίσει ενέργεια 13 εκατομμυρίων κιλοβάτ από φιλικά στο περιβάλλον εργοστάσια. Η ενέργεια αυτή αντιστοιχεί στο ρεύμα που μπορούν να παραγάγουν 26 εργοστάσια που χρησιμοποιούν άνθρακα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.