Quantcast
Η Tata Steel «παγώνει» προσωρινά την πώληση των μονάδων της στη Βρετανία - enikonomia.gr
share

Η Tata Steel «παγώνει» προσωρινά την πώληση των μονάδων της στη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Η Tata Steel παγώνει προσωρινά την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων στη Βρετανία, καθώς πολλούς από τους επικρατέστερους υποψηφίους αποσύρθηκαν λόγω της αβεβαιότητας μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit, δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι εν δυνάμει αγοραστές είπαν στην Tata Steel ότι η απρόσμενη απόφαση της Βρετανίας να ταχθεί υπέρ της αποχώρησής της από την ΕΕ τον περασμένο μήνα δημιούργησε αβεβαιότητα για την βιωσιμότητα των δραστηριοτήτων της στη χώρα, δήλωσαν οι πηγές. Τουλάχιστον τέσσερις από τις εταιρίες που είχαν προεπιλεγεί αποσύρθηκαν από τη διαδικασία, σύμφωνα με μια από τις πηγές.

Η Tata Steel εξακολουθεί να θέλει να πουλήσει τις δραστηριότητές της και ίσως επαναλάβει τη διαδικασία πώλησης αφότου θα έχουν αποσαφηνιστεί οι επιπτώσεις του Brexit, δήλωσαν οι πηγές. Εκπρόσωποι της Tata Steel στην Ινδία δεν απάντησαν σε αίτημα του Bloomberg για κάποιο σχόλιο, ενώ εκπρόσωπος της βρετανικής μονάδας αρνήθηκε να σχολιάσει. Το BBC, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, μετέδωσε νωρίτερα ότι η Tata Steel σύντομα θα ανακοινώσει την προσωρινή παύση στην διαδικασία πώλησης των περισσότερων από τα περιουσιακά της στοιχεία στη Βρετανία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Tata Steel θα συνεδριάσει αύριο για να συζητήσει τα επόμενα βήματα για τις δραστηριότητές της στη Βρετανία μετά την απόφαση να αναστείλει την πώληση, δήλωσε μια από τις πηγές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.