Quantcast
Βρετανία: Δύο επενδυτικά ταμεία ακινήτων μείωσαν τις αποτιμήσεις τους λόγω ρευστοποιήσεων - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Δύο επενδυτικά ταμεία ακινήτων μείωσαν τις αποτιμήσεις τους λόγω ρευστοποιήσεων

δημοσιεύτηκε:

Δύο βρετανικές επενδυτικές εταιρείες – της Legal & General και το F&C Investments – μείωσαν τις αποτιμήσεις των ταμείων τους που επενδύουν σε ακίνητα, καθώς προσπαθούν να ανακόψουν το κύμα των αιτημάτων πελατών τους για ρευστοποιήσεις (των μεριδίων τους) μετά την ψήφο της Βρετανίας για έξοδό της από την ΕΕ. Την τελευταία εβδομάδα, έχουν αναστείλει τις συναλλαγές τους μία σειρά από επενδυτικά ταμεία – μεταξύ άλλων, αυτά που διαχειρίζονται η M&G Investments, η Standard Life Investments και η Threadneedle Investments – με αποτέλεσμα να μένουν «παγωμένα» κεφάλαια των πελατών τους, αξίας άνω των 18 δις στερλινών.

Η κίνηση μείωσης της αποτίμησης ενός ταμείου είναι μία λιγότερο ακραία μέθοδος ελέγχου των ρευστοποιήσεων, καθώς αναγκάζει όσους εξετάζουν να πουλήσουν τα μερίδιά τους να αποδεχθούν μία χαμηλότερη τιμή από αυτή που υπήρχε κατά την τελευταία αποτίμηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του ταμείου. Η Legal & General Investment Management, που είναι ο επενδυτικός βραχίονας της ασφαλιστικής εταιρείας Legal & General, ανακοίνωσε ότι μείωσε την αποτίμηση του Βρετανικού Ταμείου Ακινήτων της, αξίας 2,3 δις στερλινών, κατά περαιτέρω 10%, μετά από μία προηγούμενη μείωση 5% της αποτίμησής του. «Την περίοδο αυτή, είναι ακόμη δύσκολο να προβλεφθεί η ακριβής επίπτωση του δημοψηφίσματος και όσων ακολούθησαν στις αξίες των εμπορικών ακινήτων», ανέφερε η LGIM σε ανακοίνωσή της.

Η F&C, που ανήκει στον επενδυτικό βραχίονα της Bank of Montreal, δήλωσε ότι μείωσε κατά 5% την αποτίμηση του Βρετανικού Ταμείου Ακινήτων της, αξίας 305 εκατ στερλινών, στο πλαίσιο του καθορισμού μίας εύλογης αξίας. «Το επίπεδο των αιτήσεων για ρευστοποίηση που είχαμε λάβει πρόσφατα και οι συνθήκες της αγοράς υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές μπορεί να προχωρήσουν σε περαιτέρω ρευστοποιήσεις, οδηγώντας σε καθοδικές πιέσεις τις εφικτές τιμές των ακινήτων», ανέφερε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, προσθέτοντας: «Η κίνηση για μία εύλογη αξία του Ταμείου σημαίνει ότι μπορεί να κάνουμε προσαρμογές στην αποτίμηση των ακινήτων του για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τιμολογούνται σε ένα επίπεδο, το οποίο, κατά την άποψή μας, αντανακλά μία δίκαιη και εύλογη τιμή τους».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι επενδυτές βγάζουν τα χρήματά τους από τα βρετανικά ταμεία ακινήτων, καθώς οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι τιμές των γραφείων στο Λονδίνο μπορεί να μειωθούν έως 20% εντός μίας τριετίας από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.