Quantcast
FT: «Επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλεί την Ιταλία - enikonomia.gr
share

FT: «Επικίνδυνο κοκτέιλ» απειλεί την Ιταλία

δημοσιεύτηκε:

«Ο Ματέο Ρέντσι δίνει μάχη σε όλα τα μέτωπα. Μια εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη και η μεταναστευτική κρίση έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών, βάζοντας σε θέση οδηγού στις δημοσκοπήσεις το λαϊκίστικο κίνημα των Πέντε Αστέρων», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times και προσθέτει:

«Η προσπάθεια του Ιταλού πρωθυπουργού να διασώσει τις προβληματικές τράπεζες της Ιταλίας έχει διογκώσει τις εντάσεις με τις Βρυξέλλες. Το σχέδιο του να διεξάγει ένα δημοψήφισμα για πολιτικές μεταρρυθμίσεις, που είχε σαν στόχο να ενισχύσει την στήριξη προς την κυβέρνηση, μπορεί να απειλήσει τελικά την ίδια της την επιβίωση».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «H τελευταία αξιολόγηση της ιταλικής οικονομίας που δημοσιεύτηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιλαμβάνει κάτι που θα τους καθησυχάσει. Μετά το σοκ από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα είναι φέτος κατά 1% χαμηλότερη από ότι αναμενόταν και θα βελτιωθεί οριακά το 2017. Προειδοποιεί ότι η Ιταλία – η μοναδική μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομία που δεν έχει ανακτήσει τα προ κρίσης επίπεδα παραγωγής – δεν προβλέπεται να φτάσει σε αυτό το σημείο μέχρι και τα μέσα της επόμενης δεκαετίας».

Και καταλήγει: «οι εταίροι της Ιταλίας πρέπει να αναγνωρίσουν ότι μια αναστολή των μη δημοφιλών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι αναπόφευκτη. Ο κ. Ρέντσι είναι αντιμέτωπος με μια δύσκολη περίοδο ως το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου, στο οποίο κρίνεται το πολιτικό του μέλλον. Παραμένει η καλύτερη ελπίδα της Ιταλίας για μεταρρυθμίσεις και για επιστροφή στην βιώσιμη ανάπτυξη. Μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα, οι σύμμαχοι της Ιταλίας πρέπει να επιδείξουν υπομονή».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.