Quantcast
Βρετανία: Η Aberdeen αίρει την απαγόρευση συναλλαγών για το ταμείο ακινήτων της - enikonomia.gr
share

Βρετανία: Η Aberdeen αίρει την απαγόρευση συναλλαγών για το ταμείο ακινήτων της

δημοσιεύτηκε:

Η εταιρεία διαχείρισης περιουσίας Aberdeen ήρε την αναστολή συναλλαγών (εξαγορών μεριδίων) που είχε επιβάλει για τα κεφάλαια ύψους 3,2 δισεκ. λιρών στο βρετανικό ταμείο ακινήτων της, όπως ανακοίνωσε σήμερα, την ώρα που τα ταμεία επιχειρούν να ελέγξουν τις ρευστοποιήσεις των μεριδίων των επενδυτών μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Την περασμένη εβδομάδα, μια σειρά από επενδυτικά ταμεία ‘πάγωσαν’ τις συναλλαγές σε κεφάλαια ύψους άνω των 18 δισεκ. λιρών ύστερα από το κύμα των αιτημάτων πελατών τους για ρευστοποιήσεις (των μεριδίων τους) μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Η Aberdeen ανέστειλε προσωρινά τις συναλλαγές του ταμείου ακινήτων της την περασμένη εβδομάδα και μείωσε την αποτίμησή του κατά 17%. Η εταιρία παρέτεινε την αναστολή δύο φορές.

«Η αγορά ίσως χρειαστεί χρόνο για να βρει τα επίπεδά της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aberdeen Μάρτιν Γκίλμπερτ. «Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι η τιμή ίσως υποστεί προσαρμογές σε ημερήσια βάση προκειμένου να αντανακλά την απαίτηση του ταμείου να παρέχει ρευστότητα και την ανάγκη να προστατεύονται όλοι οι επενδυτές». Το ταμείο εξετάζει την πώληση κάποιων ακίνητων του προκειμένου να καλύψει τα αιτήματα των πελατών για ρευστοποιήσεις των μεριδίων τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.