Quantcast
Ιταλία και Νέα Ζηλανδία συσφίγγουν τις εμπορικές τους σχέσεις - enikonomia.gr
share

Ιταλία και Νέα Ζηλανδία συσφίγγουν τις εμπορικές τους σχέσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε τα οικονομικά και εμπορικά συμφέροντα της χώρας του με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Κι δήλωσε ότι είχε μία επιτυχημένη συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό στη Ρώμη στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν μία σειρά από θέματα. Μεταξύ αυτών, η περιφερειακή οικονομία, το εμπόριο, αλλά και η αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών.

“Η Νέα Ζηλανδία και η Ιταλία μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για μια σειρά από πολιτικές, περιβαλλοντολογικές και διεθνείς προκλήσεις ασφάλειας, ενώ υπάρχει ενθουσιασμός μεταξύ των δύο πλευρών για την ενίσχυση του διμερούς πλαισίου συνεργασίας τους,” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κι.

“Η Ιταλία είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου και η συνάντηση αυτή, ήταν μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε εκτενέστερα δυνατότητες συνεργασίας στο εμπόριο και την οικονομία,” συμπλήρωσε ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.