Quantcast
Η Midea αυξάνει άνω του 70% τη συμμετοχή της στη γερμανική Kuka - enikonomia.gr
share

Η Midea αυξάνει άνω του 70% τη συμμετοχή της στη γερμανική Kuka

δημοσιεύτηκε:

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Midea ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αυξήσει πάνω από τo 70% τη συμμετοχή της στη γερμανική εταιρεία κατασκευής ρομπότ Kuka.

Έως χθες, επενδυτές που κατέχουν το 56,79% των μετοχών της Kuka είχαν αποδεχθεί την προσφορά της Midea για την αγορά τους, αναφέρει η κινεζική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η Midea κατέχει ποσοστό 13,5% των μετοχών της Kuka και θέλει να αποκτήσει τουλάχιστον 30%. Μαζί με τις μετοχές που θα αποκτήσει μετά την προσφορά, η Midea θα κατέχει το 70,29% της γερμανικής εταιρείας.

Η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε την προσφορά της, που προβλέπει ποσό 115 ευρώ ανά μετοχή, στις 16 Ιουνίου. Η προσφορά ισχύει έως αύριο (15 Ιουλίου).

Για να περιορίσει τις πιθανές ανησυχίες για την εξαγορά, η Midea δεσμεύθηκε να διατηρήσει την ανεξαρτησία της Kuka, δηλώνοντας ότι δεν έχει σχέδια να επιδιώξει μία συμφωνία κυριαρχίας ή να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο. Δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα αλλάξει την έδρα της Kuka ούτε θα μειώσει το προσωπικό της.

Η Kuka, που είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες ρομποτικής στον κόσμο, ιδρύθηκε το 1898 με έδρα το ‘Αουγκσμπουργκ και έχει 12.000 εργαζόμενους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.