Quantcast
Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα επενδύσεων και χρηματοδότησης υπόσχεται το Πεκίνο - enikonomia.gr
share

Μεταρρυθμίσεις στο σύστημα επενδύσεων και χρηματοδότησης υπόσχεται το Πεκίνο

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα θα αναδιαρθρώσει το σύστημα επενδύσεων και χρηματοδότησης στη χώρα προκειμένου να ενισχύσει την αγορά εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησαν σήμερα οι κεντρικές αρχές της χώρας. Η κυβέρνηση θα περιορίσει τη γραφειοκρατία, θα βελτιώσει την εποπτεία και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων, σύμφωνα με έγγραφο της Κεντρικής Επιτροπής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κρατικού Συμβουλίου.

Η Κίνα θα βελτιώσει τη διαχείριση ιδιωτικών επενδύσεων, θα ενισχύσει τις δημόσιες επενδύσεις, θα διαφοροποιήσει τα κανάλια εταιρικής χρηματοδότησης και θα επιταχύνει το μετασχηματισμό των κυβερνητικών λειτουργιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Παράλληλα, το Πεκίνο προτρέπει την εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.

Το έγγραφο αυτό σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια των αρχών να άρουν τις δυσκολίες χρηματοδότησης για τις μικρές επιχειρήσεις και να εμπνεύσουν την καλύτερη χρήση των ιδιωτικών κεφαλαίων. Οι ιδιωτικές επενδύσεις αυξήθηκαν μόνο 2,8% το πρώτο εξάμηνο του 2016, έναντι αύξησης 3,9% τους πέντε πρώτους μήνες και 5,7% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς για τις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση, καθώς λιγότερες επενδύσεις υπόκεινται σε έγκριση ενώ στις επιχειρήσεις έχει δοθεί μεγαλύτερη εξουσία σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.