Quantcast
Ιταλία: «Καμπανάκι» από τους βιομήχανους για την ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Ιταλία: «Καμπανάκι» από τους βιομήχανους για την ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

«Ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης επιβραδύνεται» , σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου ερευνών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ένωση Βιομηχάνων εκτιμά ότι η αύξηση του ΑΕΠ της χώρας συνολικά κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους δεν ξεπερνά το 0,15%.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις κύριες αιτίες της αισθητής αυτής μείωσης της οικονομικής ανάπτυξης συγκαταλέγονται η δύσκολη φάση που διέρχονται οι ιταλικές τράπεζες, εξαιτίας και των συνεπειών του Brexit. Παράλληλα την τελευταία περίοδο στην Ιταλία έχει «παγώσει» και η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στην εσωτερική ζήτηση. Ο μόνος τομέας, ο οποίος συνεχίζει να χαίρει μιας σχετικής υγείας, σύμφωνα με την έρευνα των ιταλών βιομηχάνων, είναι εκείνος των εξαγωγών.

«Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι η πιο εύθραυστη των τελευταίων 42 μηνών, παρά τις προόδους που σημειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε μέρος των αναπτυσσόμενων χωρών», τονίζει επίσης η έκθεση της ένωσης βιομηχάνων Confindustria.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.