Quantcast
Δέσμευση της G20 για τόνωση της ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Δέσμευση της G20 για τόνωση της ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Η ομάδα των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών στον κόσμο (G20) επανέλαβε τη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να τονωθούν η παγκόσμια εμπιστοσύνη και ανάπτυξη.

Επίσης έδωσε έμφαση στην υιοθέτηση δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη της ισχυρότερης αυτής ανάπτυξης παρά στην υιοθέτηση νέων μέτρων για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση.

Αυτό προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν μετά τη διήμερη συνάντηση υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G20 στο Τσενγκντού της Κίνας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η παγκόσμια οικονομία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που δημιουργεί η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ειδικότερα όσον αφορά το Brexit, η κοινή ανακοίνωση επισημαίνει ότι το G20 βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να αντιμετωπίσει τις πιθανές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνέπειες που προκύπτουν από το δημοψήφισμα της Βρετανίας προσθέτοντας ότι ελπίζει να δει τη χώρα να παραμένει στενός σύμμαχος και εταίρος της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην ανακοίνωση δεν έγινε ιδιαίτερη μνεία στις εξελίξεις στην Τουρκία επειδή υπήρξε διαφωνία μεταξύ ορισμένων χωρών για την αναγκαιότητά της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.