Quantcast
Συμμαχία με τον Πούτιν κατά του ISIS επιδιώκει ο Τραμπ - enikonomia.gr
share

Συμμαχία με τον Πούτιν κατά του ISIS επιδιώκει ο Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, τότε, θα προχωρήσει στη συγκρότηση συμμαχίας με τη Ρωσία κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, απέρριψε τους ισχυρισμούς που φέρουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να τον βοηθά για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Στη διάρκεια ομιλίας του, στη Βόρεια Καρολίνα ο Τραμπ απέκλεισε κάθε πιθανότητα εμπλοκής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση της υποκλοπής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στο θέμα αυτό, αναφέρθηκε σήμερα το πρωί από το Λάος και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους σχετικούς ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι δηλώσεις του Λαβρόφ έγιναν κατά τη συνάντησή του με τον Τζον Κέρι, στο περιθώριο της διάσκεψης του Οργανισμού Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που πραγματοποιείται στο Λάος, με αντικείμενο την ανάπτυξη πλαισίου διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία.

Οι υποκλοπές των ηλεκτρονικών μηνυμάτων προκάλεσαν την παραίτηση της Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς, προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά από απαίτηση του Μπέρνι Σάντερς.

Τον ισχυρισμό ότι πίσω από τις υποκλοπές των ηλεκτρονικών μηνυμάτων βρίσκονται οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που δρουν υπέρ του Τραμπ, διατύπωσε ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Ρόμπι Μουκ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.