Quantcast
Hyundai: Αύξηση των κερδών μετά από εννέα τρίμηνα - enikonomia.gr
share

Hyundai: Αύξηση των κερδών μετά από εννέα τρίμηνα

δημοσιεύτηκε:

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας Hyundai Motor ανακοίνωσε ανάκαμψη των λειτουργικών κερδών δεύτερου τριμήνου, για πρώτη φορά εδώ και εννέα τρίμηνα, κυρίως χάρη στην ισχυρή ζήτηση στην εγχώρια αγορά ως αποτέλεσμα της προσωρινής μείωσης του φόρου κατανάλωσης για τα οχήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 1,76 τρισεκ. γουόν (1,55 δισεκ. δολάρια) την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, καταγράφοντας άνοδο 0,6% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση εδώ και εννέα τρίμηνα, από το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 8,1% σε ετήσια βάση στα 24,68 τρισεκ. γουόν το δεύτερο τρίμηνο, με τα καθαρά κέρδη να μειώνονται κατά 1,5% στα 1,76 τρισεκ. γουόν. Η Hyundai ανακοίνωσε ότι τα έσοδα ήταν τα υψηλότερα στην ιστορία της εταιρίας για την περίοδο του δεύτερου τριμήνου.

Η ανάκαμψη των τριμηνιαίων λειτουργικών κερδών ήταν κυρίως αποτέλεσμα της προσωρινής μείωσης του φόρου κατανάλωσης για τα αυτοκίνητα, μια κίνηση που είχε στόχο να ενισχύσει την αναιμική ιδιωτική κατανάλωση.

Ωστόσο, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αναμένεται να μειωθούν καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργία ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Ο υπουργός Εμπορίου της χώρας προειδοποίησε ότι η απεργία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την συνολική ανάκαμψη της οικονομίας.

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,1 τρισεκ. γουόν, μειωμένα κατά 7% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,5% στα 47,03 τρισεκ. γουόν, με τα καθαρά έσοδα να μειώνονται κατά 6,4% στα 3,53 τρισεκ. γουόν. Στέλεχος της εταιρίας δήλωσε ότι η μείωση του πρώτου εξάμήνου είναι αποτέλεσμα της χαμηλότερης ζήτησης για οχήματα της Hyundai στις αναδυόμενες αγορές, προσθέτοντας ότι αναμένει σταδιακή βελτίωση το δεύτερο εξάμηνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.