Quantcast
Νότια Κορέα: Άνοδος της καταναλωτικής πίστης τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Νότια Κορέα: Άνοδος της καταναλωτικής πίστης τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Η καταναλωτική πίστη αυξήθηκε στο υψηλότερο σημείο για το τελευταίο τρίμηνο στη Νότια Κορέα, καθώς μειώθηκαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ο ειδικός δείκτης καταναλωτικής πίστης (CCSI) καταγράφηκε στις 101 μονάδες το μήνα που διανύουμε, αυξημένος κατά 2 μονάδες από τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Κορέας. Είναι το υψηλότερο σημείο του δείκτη, που καταγράφεται από τον Απρίλιο.

Όταν ο δείκτης καταναλωτικής πίστης, έχει τιμή πάνω από 100 μονάδες τότε, αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές που έχουν θετική άποψη για την πορεία της οικονομίας είναι περισσότεροι από αυτούς που είναι απαισιόδοξοι.

Οι μονάδες του αναφερόμενου δείκτη για το μήνα Ιούλιο καθορίστηκαν μετά την ανάλυση των στοιχείων έρευνας, με τη συμμετοχή 2.070 νοικοκυριών, που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα από τις 13 – 20 Ιουλίου.

Η καταναλωτική πίστη μειώθηκε από τον Απρίλιο, καθώς η κυβέρνηση άρχισε την εφαρμογή προγράμματος αναδιοργάνωσης της ναυπηγικής βιομηχανίας που διαθέτει η χώρα. Οι Νοτιοκορεάτες καταναλωτές επηρεάστηκαν αρνητικά και από την απόφαση της Βρετανίας ν’ αποχωρήσει από την ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.