Quantcast
Ιαπωνία: Νέο πρόγραμμα στήριξης 266 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Άμπε - enikonomia.gr
share

Ιαπωνία: Νέο πρόγραμμα στήριξης 266 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Άμπε

δημοσιεύτηκε:

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο ‘Αμπε ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα καταρτίσει ένα πρόγραμμα στήριξης, ύψους άνω των 28 τρισ. γιεν (266 δισ. δολαρίων), επιδιώκοντας να ενισχύσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Το ύψος του προγράμματος υπερβαίνει τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών, που ανέμεναν ένα πακέτο περίπου 20 τρισ. γιεν, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα από τα κεφάλαια θα διατεθούν ειδικά για μέτρα στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης.

«Πρέπει να πάρουμε μέτρα για να στηρίξουμε την εγχώρια ζήτηση και να θέσουμε την οικονομία σε μία πιο στερεή αναπτυξιακή πορεία», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σε ομιλία που έκανε στη Φουκουόκα της Νοτιοδυτικής Ιαπωνίας. «Θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορα μέτρα για να ενισχυθεί η έξοδός μας από τον αποπληθωρισμό. Θα διαμορφώσουμε το πακέτο την επόμενη εβδομάδα, εστιάζοντας σε επενδύσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη και κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς μία νέα αγροτική πολιτική», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Τόκιο είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζει να αυξήσεις τις δαπάνες σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, όπως της κατασκευής υποδομών, των αγροτικών εξαγωγών καθώς και του τουρισμού, ο οποίος ενισχύεται ιδιαίτερα τελευταία, λόγω της αυξημένης αγοραστικής δύναμης που έχουν οι τουρίστες από την υποχώρηση του γιεν.

Η ανακοίνωση του προγράμματος από τον ‘Αμπε έγινε νωρίτερα από το αναμενόμενο, αιφνιδιάζοντας λίγο τις αγορές, όπως και η μεγαλύτερη του αναμενόμενου διάθεση κεφαλαίων, αν και κορυφαίοι οικονομολόγοι έσπευσαν να σημειώσουν ότι μέρος του νέου προγράμματος θα αποτελείται σχεδόν σίγουρα από το δημοσιονομικό πρόγραμμα δανείων και επενδύσεων, που δεν σχετίζεται με τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ιαπωνικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει επίσημα το πρόγραμμα την επόμενη Τρίτη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.