Quantcast
Η πλειοψηφία των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική ασύλου της Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Η πλειοψηφία των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική ασύλου της Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Tο 57% των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ στην παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, ενώ πάνω από το 50% θεωρεί ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες των πολιτών. Περισσότεροι είναι οι άντρες που έχουν τη γνώμη αυτή. Αυτά προκύπτουν από δημοσκόπηση που έγινε από το Ινστιτούτο Εmnid για το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, τον τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου «Welt», η οποία διεξήχθη μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που απορρίπτουν την πολιτική της Μέρκελ ανέρχεται σε 42%. Επίσης την πολιτική αυτή απορρίπτουν επτά στους δέκα ερωτηθέντες σοσιαλδημοκράτες.

Εν τούτοις το αίσθημα ασφαλείας των Γερμανών πολιτών δεν άλλαξε δραματικά από τις επιθέσεις αυτές. Το 61% απάντησε ότι αισθάνεται το ίδιο ασφαλές στη χώρα του όπως και πριν. Εξ αυτών τα 2/3 έχουν ηλικία άνω των 50 ετών. Στους νεότερους, έως 29 ετών, το ποσοστό είναι 58% και στις ηλικίες μεταξύ 30 και 49 ετών είναι 54%.

Τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τον τρόπο ζωής του μετά τις αιματηρές επιθέσεις. Εν τούτοις, το 1/5 δηλώνει ότι θα αποφύγει να παρίσταται σε μεγάλες εκδηλώσεις λόγω φόβου.

Το 1/10 των ερωτηθέντων πάντως θα αποφεύγει να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Περίπου το ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων είπαν ότι θα ορίσουν αυστηρότερους κανόνες στα παιδιά τους προκειμένου να τα προστατεύσουν καλύτερα.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε αν την Κυριακή γίνονταν εκλογές, δεν υπάρχει καμία ουσιώδης μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα: Το 35% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και το 23% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Η Αριστερά (Die Linke) θα ελάμβανε 1% παραπάνω , δηλαδή 10% και οι Πράσινοι (Die Grünen) το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 12%. Το δεξιό λαϊκιστικό αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 10% και τέλος το μη εκπροσωπούμενο σήμερα στην γερμανική Βουλή φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας FDP 5%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.