Quantcast
Αντιμέτωπο με φόρους 5 δισ. δολαρίων το Facebook - enikonomia.gr
share

Αντιμέτωπο με φόρους 5 δισ. δολαρίων το Facebook

δημοσιεύτηκε:

Σε διαμάχη με τις αμερικανικές αρχές βρίσκεται
η εταιρεία Facebook. Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία της δημοφιλούς σελίδας
κοινωνικής δικτύωσης με ανακοίνωσή της, βρίσκεται αντιμέτωπη με φόρους ύψους 5
δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την απόφασή της να μετακινήσει ορισμένα στοιχεία
του ενεργητικού της στην Ιρλανδία.

Η διαμάχη του Facebook με τις αμερικανικές αρχές ξεκίνησε το 2010, όταν έλαβε για πρώτη φορά την απόφαση να μεταφέρει στοιχεία του ενεργητικού της εκτός ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ιρλανδία. Η κίνηση αυτή επέτρεψε στην εταιρεία να φορολογηθεί με χαμηλότερο συντελεστή για τα κέρδη της. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως ο εταιρικός φόρος στην Ιρλανδία είναι στο 12,5% ενώ στις ΗΠΑ στο 35%.

Οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές κρίνουν πως ο τρόπος με τον οποίο αποτιμήθηκαν τα στοιχεία ενεργητικού που μεταφέρθηκαν στην Ιρλανδία είναι προβληματικός, καθώς μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και άυλα στοιχεία, τα οποία έχουν υποτιμηθεί κατά δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών του αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το Facebook έκανε γνωστό πως έχει λάβει ειδοποίηση από τις αρμόδιες αρχές ότι η εταιρεία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωποι με φόρους 3-5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συν τους τόκους και τις κυρώσεις. Παράλληλα, η εταιρεία σχολίασε πως δεν συμφωνεί με την κρίση των αρχών και πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιβάρυνε σημαντικά την οικονομική της θέση. Έπεται συνέχεια…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.