Quantcast
Ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού στον κόσμο, παρήγαγε την ποσότητα-ρεκόρ των 10,67 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα τον Ιούλιο προκειμένου να ανταποκριθεί στην αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

Πρόκειται για μια απογοητευτική κίνηση για τα υπόλοιπα μέλη του ΟΠΕΚ που επιθυμούν να περιορίσουν την παραγωγή για να ανέβουν οι τιμές, επισημαίνει το Bloomberg.

Τα στοιχεία υποβλήθηκαν από τη χώρα στον Οργανισμό, τόνισαν δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση. Τα επίπεδα αυτά ξεπερνούν το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 10,56 εκατ. βαρελιών/ημέρα που είχαν καταγραφεί τον Ιούνιο του 2015, σύμφωνα με τα αρχεία του ΟΠΕΚ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να δημοσιοποιήσει σήμερα τη μηνιαία έκθεσή του.

Η ζήτηση για ενέργεια αυξάνεται στη Μέση Ανατολή κατά τους πιο ζεστούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, όταν οι Σαουδάραβες κάνουν εκτεταμένη χρήση κλιματιστικών. Το βασίλειο σχεδίαζε να τονώσει σε 10,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα την παραγωγή αργού το φετινό καλοκαίρι, όπως είχε αναφέρει μια πηγή τον Απρίλιο.

Η ΟΠΕΚ αναμένεται να προχωρήσει σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Αλγέρι τον επόμενο μήνα, καθώς τα μέλη του διαρκώς αναζητούν τρόπους για να εξισορροπήσουν την αγορά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.