Quantcast
Oι πρωταθλήτριες χώρες στις τουριστικές δαπάνες - enikonomia.gr
share

Oι πρωταθλήτριες χώρες στις τουριστικές δαπάνες

δημοσιεύτηκε:

Oι ΗΠΑ είναι η νούμερο 1 αγορά εισερχόμενου τουρισμού, όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα από ξένους επισκέπτες, στον κόσμο και η Κίνα η κορυφαία αγορά εξερχόμενου τουρισμού, σύμφωνα με δεδομένα του 2014 από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ το 2014 είχαν τουριστικά έσοδα ύψους 220,1 δισ. δολαρίων και ακολούθησαν η Γαλλία (66,8 δισ. δολάρια), η Ισπανία (65,1 δισ. δολάρια), το Ην. Βασίλειο (62,8 δισ. δολάρια) και η Κίνα (56,9 δισ. δολάρια).

Όσον αφορά τις δαπάνες εξερχόμενου τουρισμού ανά χώρα προέλευσης των τουριστών, οι 5 κορυφαίες αγορές είναι η Κίνα (164,9 δις. δολάρια), οι ΗΠΑ (145,7 δισ. δολάρια), η Γερμανία (106,6 δισ. δολάρια), το Ην. Βασίλειο (79,9 δισ. δολάρια) και η Γαλλία (59,4 δισ. δολάρια).


Όπως είναι αναμενόμενο, οι πλουσιότερες χώρες έχουν μεγαλύτερες δαπάνες τόσο στον εξερχόμενο όσο και στον εισερχόμενο τουρισμό, καθώς αυτές έχουν ταξιδιώτες με μεγάλα εισοδήματα και επενδύουν πολλά στις τουριστικές ατραξιόν τους.

Οι δυτικές και ασιατικές χώρες έχουν το υψηλότερο επίπεδο εσόδων από τον εισερχόμενο τουρισμό, με τις 20 κορυφαίες της συγκεκριμένης κατάταξης να προέρχονται από τις περιοχές αυτές, με εξαίρεση την Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι κόσμος από μακρινούς προορισμούς δαπανά πολλά χρήματα για να επισκεφθεί τις χώρες αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα σημειώνει τουριστικά έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό ύψους 19,5 δισ. δολαρίων.

Οι άνθρωποι που κάνουν τα μεγαλύτερα έξοδα στα ταξίδια (εξερχόμενος τουρισμός) προέρχονται σχεδόν εξολοκλήρου από τη δύση και την Ασία επίσης, με εξαίρεση τη Σουαδική Αραβία και τη Βραζιλία που βρίσκονται στη σχετική κατάταξη των 20.

Πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ συστηματικά συμπεριλαμβάνονται και στις 2 κατηγορίες. Αυτό οφειλεται στην ελευθερία ταξιδίων εντός ευρωζώνης.

Ενώ οι ΗΠΑ έχουν τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δαπάνες από ξένους τουρίστες, η ευρωζώνη έχει τα περισσότερα έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό στον κόσμο.

Πηγή: Tornosnews.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.