Quantcast
Μέρκελ: Οι πρόσφυγες δεν έφεραν την τρομοκρατία - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Οι πρόσφυγες δεν έφεραν την τρομοκρατία

δημοσιεύτηκε:

Μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση στο Νοϊστρέλιτς του Μεκλεμβούργου – Πομερανίας, η καγκελάριος Μέρκελ κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν οι πρόσφυγες έφεραν την τρομοκρατία στη Γερμανία.

«Το φαινόμενο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, του Ισλαμικού Κράτους, δεν είναι ένα φαινόμενο που ήρθε σε εμάς με τους πρόσφυγες, αλλά αντιθέτως το είχαμε και το έχουμε εδώ».

Περισσότερες αρμοδιότητες στο κράτος;


Παράλληλα η Άγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι στις εντεινόμενες αυτές απειλές η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) προτίθεται να απαντήσει με ενίσχυση του προσωπικού των αρμόδιων αρχών αλλά και με ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του κράτους. Ο συνδυασμός των δυο, περισσότερο προσωπικό και περισσότερες δυνατότητες παρέμβασης, επιβάλλεται, όπως είπε:

«(Η κατάσταση) καθιστά αναγκαία τη δουλειά των δυνάμεων ασφαλείας. Επιπλέον πρέπει να είναι και δικτυωμένες διεθνώς, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το Ισλαμικό Κράτος».

Όπως σημείωσε στη συνέχεια η καγκελάριος, η ψηφιοποίηση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το λεγόμενο darknet επιβάλλουν μια διαρκή προσαρμογή. «Παλαιότερα λεγόταν παρακολούθηση μέσω βίντεο, αύριο μπορεί να είναι η αναγνώριση προσώπου», σημείωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.

Οριακό προβάδισμα του SPD


Στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου – Πομερανίας της ανατολικής Γερμανίας πραγματοποιούνται στις 4 Σεπτεμβρίου περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε προ ημερών, οι Σοσιαλδημοκράτες συνεχίζουν να διατηρούν ένα οριακό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι κανένα κόμμα δεν καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 25 ποσοστιαίων μονάδων.

Συγκεκριμένα οι Σοσιαλδημοκράτες φέρονται να συγκεντρώνουν 24% ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι Χριστιανοδημοκράτες με 23%. 19% λαμβάνει το κόμμα της Αριστεράς αλλά και το ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία. 6% συγκεντρώνουν οι Πράσινοι, ενώ με μόλις 3% οι Φιλελεύθεροι και το νεοναζιστικό κόμμα NPD μένουν εκτός της τοπικής Βουλής.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.