Quantcast
Κίνα: Προχωρά το μεγαλύτερο deal στον κατασκευαστικό κλάδο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Προχωρά το μεγαλύτερο deal στον κατασκευαστικό κλάδο

δημοσιεύτηκε:

Δύο κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών ξεκίνησαν προετοιμασίες για τη συγχώνευσή τους, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την αναδιοργάνωση των κρατικών εταιρειών (SOEs).

Η Επιτροπή Εποπτείας και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων ανακοίνωσε σήμερα την αναδιοργάνωση των εταιρειών China National Building Materials Group Corporation (CNBM) και China National Materials Group Corporation Ltd. (SINOMA), χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τη συγχώνευσή τους.

Η CNBM είναι η μεγαλύτερη παραγωγός στον κόσμο μη μεταλλικών υλικών, όπως και πάροχος εξοπλισμού για το τσιμέντο και μηχανολογικών υπηρεσιών, με συνολικό ενεργητικό πάνω από 430 δισ. γιουάν (64,51 δισ. δολάρια). Η SINOMA είναι, επίσης, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των μη μεταλλικών οικοδομικών υλικών.

Η Κίνα έχει αρχίσει να επιταχύνει την αναδιοργάνωση των κρατικών επιχειρήσεων για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά τους. Στις αρχές Αυγούστου ανακοινώθηκε η συγχώνευση δύο τουριστικών εταιρειών. Η λειτουργία περισσότερων από 100 κρατικών εταιρειών ρυθμίζεται σήμερα από την κεντρική κυβέρνηση, ενώ πολύ περισσότερες είναι αυτές που βρίσκονται υπό τη διοίκηση τοπικών Αρχών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.