Quantcast
Μαραθώνιο επαφών ξεκινά η Άγκελα Μέρκελ - enikonomia.gr
share

Μαραθώνιο επαφών ξεκινά η Άγκελα Μέρκελ

δημοσιεύτηκε:

Στο μικρό νησί του Βεντοτένε, στο ανοιχτά της Νάπολης, η γερμανίδα καγκελάριος Αγκ. Μέρκελ έχει σήμερα επαφές με τον ιταλό πρωθυπουργό Ρέντσι και τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ. Βασικό αντικείμενο των συνομιλιών το ζήτημα του Brexit ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα. Εκτός από την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, την τριμερή θα απασχολήσουν επίσης η προσφυγική κρίση στα συμφραζόμενα και της δραματικής κατάστασης στη Συρία αλλά και η οικονομία.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, την Τετάρτη και την Πέμπτη η κα. Μέρκελ θα επισκεφτεί τις πρωτεύουσες της Εσθονίας και της Τσεχίας, Ταλίν και Πράγα, για συνομιλίες με τις πολιτικές ηγεσίες των δυο χωρών.

Στο επίκεντρο η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής



Την Παρασκευή ίσως το δυσκολότερο κομμάτι των διπλωματικών αποστολών της εβδομάδας καθώς η καγκελάριος θα μεταβεί στη Βαρσοβία όπου θα έχει συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των χωρών του «Βίζεγκραντ», δηλαδή Πολωνίας, Τσεχίας, Σλοβακίας και Ουγγαρίας, οι οποίοι είναι πιο σκληροί επικριτές της προσφυγικής της πολιτικής.

Το βράδυ της Παρασκευής η καγκελάριος θα υποδεχτεί στο Παλάτι του Μέζεμπεργκ στο Βερολίνο τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Φιλανδίας και της Δανίας ενώ το Σάββατο τους πρωθυπουργούς της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας, της Αυστρίας και της Κροατίας. Και αυτές οι συνομιλίες στο Μέζεμπεργκ όμως δεν πρόκειται να είναι περίπατος για την Αγκ. Μέρκελ, σχολιάζει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa.

Όλες οι συναντήσεις και επαφές αυτές, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Αγκ. Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, αφορούν στην προετοιμασία της άτυπης Συνόδους Κορυφής των «27» στη Μπρατισλάβα με αντικείμενο το μέλλον της ΕΕ. O εκπρόσωπός της όμως έσπευσε να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι η Μπρατισλάβα δεν πρόκειται «να οδηγήσει σε αποφάσεις. Πρόκειται για μια μακρά διαδικασία που δεν θα ολοκληρωθεί εκεί».

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.