Quantcast
Κίνα: Διεύρυνση του ελλείμματος υπηρεσιών τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Διεύρυνση του ελλείμματος υπηρεσιών τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο υπηρεσιών της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο αυξήθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Συναλλάγματος (State Administration of Foreign Exchange, SAFE). Το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 22,5 δισ. δολάρια έναντι 19,4 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο και 19,1 δισ. δολαρίων τον Μάιο.

Τα έσοδα της Κίνας από την παροχή υπηρεσιών σε ξένους ανήλθαν σε 23,1 δισ. δολάρια, ενώ οι δαπάνες της χώρας για την παροχή υπηρεσιών από ξένους έφθασαν τα 45,6 δισ. δολάρια. Το ισοζύγιο καταγράφει τις συναλλαγές σε μία σειρά υπηρεσιών, όπως τις μεταφορές, τον τουρισμό, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές και τη διαφήμιση.

Ο όγκος (έσοδα συν δαπάνες) του ισοζυγίου υπηρεσιών της Κίνας αυξήθηκε από 362,4 δισ. δολάρια το 2010 σε 713 δισ. δολάρια το 2015, με ρυθμό διπλάσιο από τον αντίστοιχο μέσο διεθνή ρυθμό αύξησης. Η Κίνα έχει στόχο να αυξήσει τον όγκο του ισοζυγίου υπηρεσιών σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια έως το 2020.

Το Κρατικό Συμβούλιο (υπουργικό συμβούλιο της Κίνας) έχει δεσμευθεί σε μέτρα που θα βελτιώσουν το εμπόριο υπηρεσιών , στα οποία περιλαμβάνονται η σταδιακή απελευθέρωση του χρηματοδοτικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ιατρικού τομέα.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας σημείωσε πλεόνασμα 50 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο, αυξημένο από 45,1 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον SAFE.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.