Quantcast
O Γιοργκ Μόιτεν του AfD υπέρ της συνεργασίας με το νεοναζιστικό κόμμα - enikonomia.gr
share

O Γιοργκ Μόιτεν του AfD υπέρ της συνεργασίας με το νεοναζιστικό κόμμα

δημοσιεύτηκε:

Εάν οι νεοναζί μπουν στο τοπικό κοινοβούλιο του Μεκλεμβούργου-Προπομερανίας μετά τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής και κάνουν «λογικές προτάσεις δεν θα τις καταψηφίζουμε, όπως ακριβώς θα κάνουμε και στην περίπτωση της Αριστεράς», δήλωσε ο συμπρόεδρος του λαϊκιστικού, αντιευρωπαϊκού, ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) στην Mannheimer Morgen. Ο Γιοργκ Μόιτεν τάσσεται με τη δήλωση αυτή υπέρ της απόψεως του τοπικού επικεφαλής του ψηφοδελτίου του AfD Λάϊφ-Ερικ Χολμ να μην ακολουθήσουν το λεγόμενο «δρόμο του Σβερίν», σύμφωνα με τον οποίο κανένα κόμμα δεν θα υπερψηφίζει προτάσεις των νεοναζί.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην γερουσιαστής του Βερολίνου και επί μακρόν διατελέσας γραμματέας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Πέτερ Ραντούνσκι τάχθηκε κατά της αυστηρής οριοθέτησης με το AfD, όπως γράφει η Bild. Ο Ραντούνσκι θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα απομυθοποιηθούν καλύτερα οι δεξιοί λαϊκιστές. «Ασυνήθιστοι καιροί απαιτούν ασυνήθιστα μέτρα. Το AfD πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως όλα τα άλλα κόμματα», είπε στην γερμανική εφημερίδα ο Ραντούνσκι. Πάντως οι επικεφαλής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) στο Βερολίνο Φρανκ Χένκελ, και στο Μεκλεμβούγο-Προμερανία Λόρεντς Καφιέ έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τo AfD θα λάβει 19-21%, ενώ το NPD είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει να ξεπεράσει το 3% ώστε να ξαναμπεί στο κοινοβούλιο του Σβερίν (πρωτεύουσα του κρατιδίου).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.