Quantcast
Η Κίνα καλωσορίζει τον Καναδά στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών - enikonomia.gr
share

Η Κίνα καλωσορίζει τον Καναδά στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του καλωσορίζει την απόφαση του Καναδά να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων Υποδομών (AIIB).

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, ο οποίος επισκέπτεται την Κίνα, ο Σι ανέφερε ότι επιθυμεί να βελτιώσει την επικοινωνία και τον συντονισμό με τον Καναδά, να προστατεύσει ένα ανοικτό – και χωρίς αποκλεισμούς – πολυμερές σύστημα εμπορίου με τη χώρα και να εμβαθύνει τη συνεργασία σε τομείς, όπως της κλιματικής αλλαγής, της διατήρησης της ειρήνης και της θαλάσσιας προστασίας.

Ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Μπιλ Μορνό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο την απόφαση του Καναδά να υποβάλει αίτηση για να γίνει μέλος της AIIB.

Ο Σι ζήτησε επίσης περισσότερες επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ της Κίνας και του Καναδά. Οι ηγέτες των δύο χωρών, πρόσθεσε, πρέπει να επιδιώκουν την επικοινωνία και τον συντονισμό με διάφορους τρόπους σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη του Τρυντό στην Κίνα ήταν η πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του πέρυσι τον Νοέμβριο. Ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Πιερ Τριντό ήταν ο πρώτος Καναδός πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Κίνα μετά την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.