Quantcast
Κίνα: Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας καταγράφηκε τον Αύγουστο στην Κίνα, εξαιτίας της ανάκαμψης της ζήτησης προϊόντων, αλλά και της αποκατάστασης του επιπέδου παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ο δείκτης PMI που καταγράφει την πορεία της βιομηχανικής δραστηριότητας αυξήθηκε στις 50,4 μονάδες τον Αύγουστο, έναντι 49,9 μονάδων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Μία κίνηση του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες προδιαγράφει αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας, ενώ η καταγραφή του κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων, είναι δηλωτική της μείωσης ή συρρίκνωσης της βιομηχανικής δραστηριότητας.

Οι αναλυτές της αγοράς στην Κίνα, που παρακολουθούν τη βιομηχανική δραστηριότητα τονίζουν ότι τόσο η παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων, όσο και η ζήτησή τους, αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής καταγράφηκε στις 52,6 μονάδες, αυξημένος κατά μισή μονάδα από το επίπεδο του Ιουλίου, ενώ βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του 2016.

Ο δείκτης παραγγελιών για τη βιομηχανία, καταγράφεται στις 51, 3 μονάδες, αυξημένος κατά μία περίπου μονάδα, από το επίπεδο του προηγούμενου μήνα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.