Quantcast
Κίνα και Ινδονησία ενισχύουν την εμπορική τους συνεργασία - enikonomia.gr
share

Κίνα και Ινδονησία ενισχύουν την εμπορική τους συνεργασία

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ινδονήσιος ομόλογός του Τζόκο Γουιντόντο συναντήθηκαν σήμερα και συμφώνησαν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς του εμπορίου, της χρηματοδότησης, των υποδομών καθώς και σε άλλους. Ο Γουιντόντο βρίσκεται στο Χανγκτζόου για να παρακολουθήσει τη σύνοδο κορυφής της G 20 στις 4-5 Σεπτεμβρίου.

Ο Σι δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν ευρύτερα κοινά συμφέροντα και ότι οι διμερείς σχέσεις τους είναι σε καλό δρόμο. Οι δύο χώρες, τόνισε, πρέπει να είναι πάντα καλοί γείτονες, εταίροι και φίλοι, προωθώντας την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και διευρύνοντας τη συνεργασία, προσπαθώντας να αναπτύξουν περαιτέρω τη διμερή συνολική στρατηγική σχέση τους.

Ο Πρόεδρος της Κίνας ζήτησε ενίσχυση του συντονισμού σε υψηλό επίπεδο, συνδέοντας την πρωτοβουλία της Κίνας για τον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού στον 21ο αιώνα με το όραμα της Ινδονησίας για έναν παγκόσμια θαλάσσιο άξονα. Ο Σι έκανε λόγο για την υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τζακάρτα – Μπαντούνγκ και τη διεύρυνση της συνεργασίας σε τομείς που περιλαμβάνουν την κατασκευή υποδομών, τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις επενδύσεις, τη χρηματοδότηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλους.

Ο Γουιντόντο δήλωσε ότι η Ινδονησία στηρίζει την επιτυχία της συνόδου κορυφής της G 20 στην Κίνα. Οι δύο χώρες, είπε, είναι σημαντικοί εταίροι και η στρατηγική εταιρική σχέση τους μπορεί να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Η Ινδονησία, πρόσθεσε, στηρίζει τη σύνδεση της κινεζικής πρωτοβουλίας για τον δρόμο του μεταξιού με το όραμά της για έναν παγκόσμιο θαλάσσιο άξονα και θέλει να εμβαθύνει τα συνεργασία με την Κίνα στο εμπόριο, τις επενδύσεις, τις υποδομές και άλλους τομείς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.