Quantcast
Δύο ιδιωτικές ιρανικές τράπεζες θα ανοίξουν υποκαταστήματα στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Δύο ιδιωτικές ιρανικές τράπεζες θα ανοίξουν υποκαταστήματα στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Δύο ιδιωτικές ιρανικές τράπεζες θα ανοίξουν υποκαταστήματα στη Γερμανία για να αναπτύξουν τις συναλλαγές μεταξύ του Ιράν και της Ευρώπης μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας της χώρας (BCI).

Οι τράπεζες Kavarmianeh (Middle East Bank) και Sina Bank θα εγκατασταθούν στο Μόναχο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας του Ιράν (BCI) Ακμπάρ Κομεϊτζανί με αφορμή τη χθεσινή του συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας της Βαυαρίας Ίλζε Άιγκνερ.

Τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι οι πρώτες ιδιωτικές ιρανικές τράπεζες που θα ανοίξουν καταστήματα σε μια ευρωπαϊκή χώρα μετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν τον Ιανουάριο ύστερα από τη συμφωνία για τα πυρηνικά μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων. Το Ιράν έχει επιδιώξει μετά την άρση των κυρώσεων να εξομαλύνει τις τραπεζικές του σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, ειδικά με την Ευρώπη.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Ελπίζουμε να ανοίξουμε το δικό μας υποκατάστημα έως τα τέλη του 2016», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Παρβίζ Αγκιλί, γενικός διευθυντής της Middle East Bank.

Σύμφωνα με την τράπεζα, έχει υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Middle East Bank και του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας. Οι τράπεζες Melli και Sepah έχουν ήδη παρουσία στη Γερμανία.

Η Γερμανία υπήρξε ένας από τους βασικούς οικονομικούς εταίρους του Ιράν πριν από την επιβολή των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης το 2012. Ωστόσο, μετά την πυρηνική συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις, οι γερμανικές επιχειρήσεις προσπαθούν να ανακτήσουν τη θέση τους στο Ιράν.

Παρά την άρση των διεθνών κυρώσεων, καμία μεγάλη διεθνής τράπεζα δεν έχει δεχθεί να εργαστεί με το Ιράν λόγω φόβων για αντίποινα από την πλευρά των ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.