Quantcast
Η Volkswagen επανέρχεται στο στόχαστρο της Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Η Volkswagen επανέρχεται στο στόχαστρο της Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με οργανώσεις καταναλωτών προκειμένου να βεβαιωθεί ότι προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ζητήσουν αποζημιώσεις για τους Ευρωπαίους οδηγούς που επηρεάστηκαν από τις παραποιημένες τιμές εκπομπών ρύπων της Volkswagen.

Η Επίτροπος για τους Καταναλωτές Βέρα Γιούροβα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι το σκάνδαλο “Dieselgate” αποτελεί πρόκληση για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η Κομισιόν αξιολογεί το κατά πόσο παραβιάστηκαν οι κανονισμοί που ισχύουν σε όλη την Ένωση.

Οι κανονισμοί αυτοί περιλαμβάνονται στην Οδηγία για τις Καταναλωτικές Πωλήσεις και Εγγυήσεις – που απαγορεύει στις εταιρίες να χρησιμοποιούν υπερβολικούς περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς στις πωλήσεις τους – και την Οδηγία για Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές.

«(Αυτές) θέτουν υψηλά πρότυπα για να εφαρμόζουν όλα τα κράτη-μέλη σε περίπτωση που παραβιάζονται αυτοί οι κανόνες. Αυτό φαίνεται να είναι η περίπτωση στο λεγόμενο Dieselgate», δήλωσε η Γιούροβα.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις και οι εθνικές αρχές απέστειλαν στοιχεία τις τελευταίες εβδομάδες που δείχνουν ότι η Volkswagen δεν παρείχε επαρκείς πληροφορίες στους καταναλωτές, δήλωσε η Επίτροπος.

Η Volkswagen αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Γιούροβα σχεδιάζει συναντήσεις με καταναλωτικές οργανώσεις την Πέμπτη καθώς και με εθνικές αρχές προστασίας στις 29 Σεπτεμβρίου ενώ θα συναντηθεί και με την Volkswagen σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

«Δεν είναι πρόθεσή μου να προχωρήσω σε κάποιες δραστικές ενέργειες χωρίς μια εύλογη επικοινωνία με την εταιρία», δήλωσε. «Δεν μπορώ να πω ότι θα έχω μια αυστηρότερη προσέγγιση. Θέλω να κοιτάξουν την ισχύουσα νομοθεσία και να δουν τι πρέπει να κάνουν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.