Quantcast
G20: Διεθνής φορολογική συνεργασία για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα - enikonomia.gr
share

G20: Διεθνής φορολογική συνεργασία για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα

δημοσιεύτηκε:

Οι ηγέτες της G20 που συναντήθηκαν στη Hangzhou της Κίνας, εξέδωσαν ανακοινωθέν το οποίο εστιάζεται στην ενίσχυση της ανάπτυξης, στην επιδίωξη καινοτόμων εννοιών για την ανάπτυξη, στην οικοδόμηση μιας ανοικτής παγκόσμιας οικονομίας και στη διασφάλιση οφελών της ανάπτυξης για όλους.

Συμφώνησαν επίσης ως προς την ανάγκη να καταβληθούν παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και ζήτησαν την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας και της επανεγκατάστασης των προσφύγων. Όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι ηγέτες επιβεβαίωσαν εκ νέου την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και τη δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Στη σύνοδο κορυφής τονίστηκε επίσης η σημασία της προσχώρησης στη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή το συντομότερο δυνατόν.

Κατά τη σύνοδό τους στο Hangzhou της Κίνας στις 4-5 Σεπτεμβρίου 2016, οι ηγέτες της G20 εξέδωσαν ανακοινωθέν που επικεντρώνεται στα εξής θέματα:
-ενίσχυση του αναπτυξιακού θεματολογίου της G20
-επιδίωξη καινοτόμων αναπτυξιακών εννοιών και πολιτικών
-οικοδόμηση μιας ανοικτής παγκόσμιας οικονομίας
-εξασφάλιση ότι η οικονομική ανάπτυξη αποβαίνει προς όφελος όλων των χωρών και των λαών

Το ανακοινωθέν καλύπτει επίσης τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αλλαγή του κλίματος.

Σημαντική είναι και η αναφορά που γίνεται από τους ηγέτες των 20 χωρών για την οικονομία και την φορολογία :

“Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε μια καινοτόμο, αναζωογονημένη, διασυνδεδεμένη και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμια οικονομία για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Θα συνεχίσουμε την υποστήριξή μας για τη διεθνή φορολογική συνεργασία για να επιτευχθεί ένα παγκόσμιο, δίκαιο, και σύγχρονο διεθνές φορολογικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της συνεχούς συνεργασίας για τη καταπολέμηση της διάβρωσης της φορολογικής βάση αλλά και της μετατόπισης των κερδών (BEPS).

Χαιρετίζουμε τη δημιουργία του πλαισίου Inclusive G20 / ΟΟΣΑ για την φοροαποφυγή (BEPS), και την πρώτη συνεδρίασή του στη Κιότο.
Υποστηρίζουμε την έγκαιρη, συνεπή και ευρεία εφαρμογή της δέσμης μέτρων φοροαποφυγής και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες χώρες που δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί για το πακέτο της καταπολέμησης της διάβρωσης της φορολογικής βάσης (BEPS) να το πράξουν και να ενταχθούν στο πλαίσιο επί ίσοις όροις.
Χαιρετίζουμε επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την αποτελεσματική και ευρεία εφαρμογή των διεθνώς συμφωνημένων προτύπων σχετικά με τη φορολογική διαφάνεια και επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των χρηματοπιστωτικών κέντρων, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο πρότυπο, να δεσμευτούν χωρίς καθυστέρηση στην εφαρμογή του προτύπου για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών από το 2018 το αργότερο και να υπογράψουν και να επικυρώσουν τη πολυμερή σύμβαση για την αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα. “

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.