Quantcast
Κίνα: Μείωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων τον Αύγουστο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Μείωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων τον Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας συνέχισαν να μειώνονται τον Αύγουστο, καθώς το γιουάν αντιμετωπίζει νέες πιέσεις μετά τις δηλώσεις που έγιναν από Αμερικανούς αξιωματούχους για αύξηση των επιτοκίων.

Τα διαθέσιμα υποχώρησαν στα 3,185 τρις δολάρια στο τέλος Αυγούστου από 3,201 τρις δολάρια τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC). Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα μείωσης των διαθεσίμων, τα οποία βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2011.

Λόγω των ανησυχιών για εξασθένηση του γιουάν και των εκροών κεφαλαίων, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας ακολουθούσαν πτωτική πορεία από τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά αυξήθηκαν τον Μάρτιο, χάρη στις ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας. Τον Ιούνιο, σημειώθηκε μία απροσδόκητη αύξησή τους κατά 13,43 δις δολάρια. Οι ισχυρότερες, ωστόσο, προσδοκίες της αγοράς για μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων έως το τέλος του έτους, προκάλεσαν νέες πιέσεις στο κινεζικό νόμισμα.

Ο δείκτης ισοτιμίας του γιουάν, που μετρά την εξέλιξή του έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων – περιλαμβανομένων του δολαρίου, του ευρώ και του γεν – μειώθηκε τον Αύγουστο στο 94,33 ή κατά 1,06% σε σχέση με τον Ιούλιο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.