Quantcast
«Βουνό» τα προβλήματα για τη νέα δήμαρχο της Ρώμης - enikonomia.gr
share

«Βουνό» τα προβλήματα για τη νέα δήμαρχο της Ρώμης

δημοσιεύτηκε:

Όλο και νέα προβλήματα, αντιμετωπίζει, εδώ και αρκετές ημέρες, η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, του κινήματος Πέντε Αστέρων, η οποία εκλέχθηκε πανηγυρικά, με ποσοστό 67%, στις 19 του περασμένου Ιουνίου.

Στην φάση αυτή, η Ράτζι απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του ιταλικού τύπου, επειδή, όπως δήλωσε η ίδια, γνώριζε ότι η υπεύθυνη του δήμου για την συγκομιδή των απορριμμάτων, Πάολα Μουράρο, τον περασμένο Απρίιο είχε λάβει δικαστική κλήση σε απολογία.

Η όλη δικαστική κίνηση, δεν σχετίζεται με τα σημερινά καθήκοντα της Μουράρο, αλλά με προηγούμενη περίοδο, κατά την οποία ήταν σύμβουλος της εταιρίας απορριμμάτων και σχετίζεται με ενδεχόμενη διαβλητή διαδικασία στην ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Το πρόβλημα είναι ότι η Ράτζι δεν φέρεται να ειδοποίησε για το όλο θέμα τον ιδρυτή των Πέντε Αστέρων, ηθοποιό και πολιτικό, Μπέπε Γκρίλο. Ισχυρίζεται, όμως, ότι πληροφόρησε για την υπόθεση κάποια άλλα, υψηλόβαθμα στελέχη του κινήματος. Τις περασμένες ημέρες, επικράτησε απόλυτη και αμήχανη σιωπή, ουδείς το επιβεβαίωσε. Μέχρις ότου, σήμερα, ο Λουίτζι Ντι Μάιο (ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της βουλής) είπε στην εφημερίδα Λα Στάμπα ότι – όντως- η δήμαρχος τον είχε πληροφορήσει γραπτά, μέσω διαδικτύου, αλλά εκείνος διάβασε με λάθος τρόπο το μήνυμα.

Η υπόθεση προσλαμβάνει μεγάλη διάσταση, διότι τα Πέντε Αστέρια έχουν ως κύριο σημείο αναφοράς τους την διαφάνεια και θεωρούν ότι τα στελέχη τους δεν πρέπει να εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις.

Προς το παρόν ο Γκρίλο δεν έχει κάνει καμία δήλωση, αλλά θεωρείται πιθανόν να έχει συνάντηση με την Βιρτζίνια Ράτζι, ίσως κατά την αυριανή ημέρα. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, πάντως, η δήμαρχος των Πέντε Αστέρων δεν προτίθεται να υποβάλει παραίτηση και εννοεί να ζητήσει την στήριξη του κινήματος για να καταφέρει να ξεπεράσει την δύσκολη, αυτή, πολιτική φάση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.