Quantcast
Der Spiegel: Η Μέρκελ δεν έχει τελειώσει ακόμη - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Η Μέρκελ δεν έχει τελειώσει ακόμη

δημοσιεύτηκε:

Στην ομιλία της Άγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο, όπου υπεραμύνθηκε εκ νέου της άκρως επίμαχης προσφυγικής της πολιτικής –έστω και με πιο διπλωματικό τρόπο συγκριτικά με προηγούμενες φορές αναφέρεται το Der Spiegel.

«Θα τα καταφέρουμε; Στην Ομοσπονδιακή Βουλή η Άγκελα Μέρκελ αποφεύγει αυτή τη φράση. Ωστόσο, η καγκελάριος εμφανίζεται μαχητική μετά την εκλογική αποτυχία στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία», σημειώνει σε ανάλυσή της η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό επιχειρεί να εξηγήσει γιατί «η Μέρκελ δεν έχει τελειώσει ακόμη», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στον τίτλο του και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η Μέρκελ έκανε -για τα δεδομένα της- μια μαχητική εμφάνιση, κατά την οποία ασχολήθηκε επί της ουσίας με μέτρα αμυντικού χαρακτήρα. Βεβαίως αναφέρθηκε και στην ενσωμάτωση (σ.σ. των προσφύγων), αλλά κατά τα άλλα με περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, απέλαση όσων δεν έχουν προοπτική παραμονής, εσωτερική ασφάλεια, ταχύτερες διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου. ‘Η Γερμανία θα μείνει Γερμανία, με όλα αγαπάμε και μας είναι πολύτιμα’, είπε στο τέλος. Έτσι ηχεί πλέον η Μέρκελ. Η κουλτούρα της εγκάρδιας υποδοχής ανήκει στο χτες». Παρά το γεγονός ότι η γερμανίδα καγκελάριος έχει αφήσει ανοιχτό το αν θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία το 2017, όπως παρατηρεί το Spiegel Online, «η ομιλία της στο κοινοβούλιο κατέστησε σαφές ότι το επιθυμεί άλλη μια φορά. Αυτό δεν κατεδείχθη μόνο με τη μαχητική της εμφάνιση, αλλά με ρητορικές αποστροφές όπως ότι απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν. Η Μέρκελ προσπαθεί προφανέστατα να περάσει ξανά στην επίθεση».

Ολοκληρώνοντας την ανάλυσή του περί νέου δυναμισμού της Άγκελα Μέρκελ, το Spiegel Online αναφέρεται στην ήπια στάση που τήρησε στη βουλή ο κυβερνητικός εταίρος και βασικός ανταγωνιστής των Χριστιανοδημοκρατών στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι δεν έδειξαν επιθετικές διαθέσεις απέναντι στη Μέρκελ. Και τέλος, υπέρ της καγκελαρίου λειτουργεί και η επιδοκιμασία των Πρασίνων για την προσφυγική πολιτικής της και τις πρωτοβουλίες που έλαβε πριν από έναν χρόνο σε αυτό το πεδίο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.