Quantcast
Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW τον Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW τον Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, παρά τις εκτιμήσεις για βελτίωση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο ZEW, σε μια ένδειξη ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τις προοπτικές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος παρέμεινε αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο στις 0,5 μονάδες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να αυξηθεί στις 2,5 μονάδες.

Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 55,1 μονάδες από τις 57,6 τον Αύγουστο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 56,0.

«Η τρέχουσα ασάφεια των οικονομικών στοιχείων από τη Γερμανία και το εξωτερικό σημαίνει ότι οι προβλέψεις για τους επόμενους λίγους μήνες είναι δύσκολες», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του ινστιτούτου Αχίμ Βαμπάχ.

«Οι γερμανικές εξαγωγές, ιδιαίτερα προς χώρες μη μέλη της ΕΕ, καθώς και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή έχουν απογοητεύσει. Αντίθετα, βελτιώνεται το οικονομικό περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην έρευνα του ZEW, που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 205 αναλυτές και επενδυτές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.