Quantcast
Berliner Zeitung: Η ΕΕ παλεύει με πολλαπλές κρίσεις - enikonomia.gr
share

Berliner Zeitung: Η ΕΕ παλεύει με πολλαπλές κρίσεις

δημοσιεύτηκε:

Σχολιάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής η Berliner Zeitung παρατηρεί: «Δεν είναι μόνο το Brexit αυτό που τροφοδοτεί τις αμφιβολίες για το μη αναστρέψιμο του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Η Ένωση παλεύει με πολλαπλές κρίσεις. Οι επιπτώσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης και της κρίσης του ευρώ δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη, στο νότιο τμήμα της ηπείρου εξαπλώνεται μαζική ανεργία. Η προσφυγική κρίση δείχνει ότι υπάρχει έλλειμμα αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών.

Η τρομοκρατία απειλεί την ελευθερία της Ευρώπης. Στην Πολωνία και την Ουγγαρία υπάρχουν κυβερνήσεις που απορρίπτουν τον πλουραλισμό και τη διάκριση εξουσιών.

Σχεδόν παντού στην Ευρώπη σημειώνουν άνοδο πολιτικά κινήματα που πολεμούν την ΕΕ και κάνουν κήρυγμα υπέρ του εθνικού στοιχείου».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μπορεί να σταματήσει η ραγδαία απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ΕΕ. Αναγκαία είναι πάνω από όλα μια αλλαγή νοοτροπίας στις εθνικές πρωτεύουσες, που λειτουργούν με τρόπο που βολεύει τις ίδιες αλλά παραπλανά τους πολίτες, σχολιάζει το δημοσίευμα και διευκρινίζει: «Οι επιτυχίες εγγράφονται αυτονόητα στον εθνικό λογαριασμό. Για όλα τα πράγματα που πηγαίνουν στραβά αντιθέτως καθίστανται υπεύθυνα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Και στη Γερμανία διεξάγονται ορισμένες φορές συζητήσεις με τέτοιο τρόπο», υπογραμμίζει η Berliner Zeitung.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.