Quantcast
Γιούνκερ: Η Ε.Ε. δεν μπορεί να συμβιβαστεί στο θέμα της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Η Ε.Ε. δεν μπορεί να συμβιβαστεί στο θέμα της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων

δημοσιεύτηκε:

Δεν μπορούν να υπάρξουν παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά μόνο εάν το Λονδίνο αποδεχθεί επίσης από την πλευρά του την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, επισήμαναν σήμερα ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβα.

«Επιθυμούμε μια πολύ καλή, πολύ στενή σχέση με την Βρετανία. Την ίδια στιγμή, δεν είναι δυνατόν αυτές οι διαπραγματεύσεις να πλήξουν τα συμφέροντά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Αναφορικά με την ελευθερία κυκλοφορίας των εργαζομένων και των προσώπων… παραμένουμε πιστοί στην θέση– και αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι μεταξύ πρωθυπουργών που αποχωρούν και πρωθυπουργών που παραμένουν– ότι (η ελευθερία αυτή) έχει να κάνει με τους πολίτες στην Ευρώπη» τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γιούνκερ.

«Επομένως δεν μπορώ να δω καμία πιθανότητα συμβιβασμού σε αυτό ακριβώς το ζήτημα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.