Quantcast
Κίνα: «Πράσινο φως» για τη συγχώνευση δύο μεγάλων χαλυβουργιών - enikonomia.gr
share

Κίνα: «Πράσινο φως» για τη συγχώνευση δύο μεγάλων χαλυβουργιών

δημοσιεύτηκε:

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε τη συγχώνευση δύο μεγάλων χαλυβουργιών της χώρας, των ομίλων Baosteel και Wuhan Iron and Steel, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Εποπτείας και Διοίκησης Κρατικής Περιουσίας.

Ο όμιλος Baosteel, με έδρα του τη Σανγκάη, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα βιομηχανία χάλυβα, θα εκδώσει νέες μετοχές για τους μετόχους της Wuhan Iron and Steel, σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε προχθές, Τρίτη.

Πέρυσι, η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Baosteel και της Wuhan Iron and Steel ανήλθε στα 34,94 εκατ. τόνους και 25,78 εκατ. τόνους, αντίστοιχα. Μετά τη συγχώνευση, η παραγωγή της νέας εταιρίας θα ξεπερνά αυτή της HeSteel Group στην επαρχία Χεμπέι και θα είναι η μεγαλύτερη στην Κίνα, με το νέο επιχειρηματικό σχήμα να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στον κόσμο μετά την ArcelorMittal.

Η κίνηση είναι μια ακόμα προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να περιορίσει την πλεονάζουσα παραγωγικότητα στη βιομηχανία του χάλυβα και να συνεχίσει την οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα παραγωγής και κατανάλωσης χάλυβα. Η ετήσια παραγωγή χάλυβα στην Κίνα ανέρχεται στα 1,2 δισεκ. τόνους, με τη χώρα να στοχεύει σε μείωσή της κατά 45 εκατ. τόνους το 2016.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.