Quantcast
Ο Τραμπ ζητεί τη μείωση του κόστους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης - enikonomia.gr
share

Ο Τραμπ ζητεί τη μείωση του κόστους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

δημοσιεύτηκε:

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τα αμερικανικά νομοθετικά σώματα, αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, προκειμένου να διασυνδεθεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, αλλά και η διάθεση φορολογικών απαλλαγών σε κολέγια και πανεπιστήμια, μέσω μιας δέσμευσης “καλής πίστης” που θ’ αναλάβουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τη μείωση του οικονομικού κόστους των διδάκτρων τους.

“Εάν τα πανεπιστήμια θέλουν να έχουν πρόσβαση στις ομοσπονδιακές φορολογικές απαλλαγές και στα δολάρια που πληρώνονται από εσάς, τότε, πρέπει να κάνουν προσπάθειες καλής πίστης, προκειμένου να μειωθεί το οικονομικό κόστος της εκπαίδευσης,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ωστόσο, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δεν ξεκαθάρισε με ποια συγκεκριμένα βήματα θα διασυνδέσει την πρόσβαση των κολεγίων και των πανεπιστήμιων στις ομοσπονδιακές χρηματοδοτήσεις ή απαλλαγές.

Από την άλλη μεριά, η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών έχει προτείνει την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια (πολιτειακά) κολέγια και πανεπιστήμια των ΗΠΑ για τις οικογένειες που έχουν εισόδημα χαμηλότερο από 85.000 δολάρια, ενώ η εφαρμογή του μέτρου θα επεκταθεί και στις οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα 125.000 δολαρίων, από το 2021.

Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ δεν είχε “ευαισθητοποιηθεί” στο ζήτημα του οικονομικού κόστους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά, ο Μπέρνι Σάντερς, συνυποψήφιος της Χίλαρι Κλίντον στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, είχε καταστήσει το ζήτημα αυτό κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας δίνοντας έμφαση στα πολιτειακά κολέγια και πανεπιστήμια.

Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι τα χρέη για την κάλυψη του οικονομικού κόστους των σπουδών στις ΗΠΑ, έχουν αυξηθεί κατά 24%, προσεγγίζοντας τα 1,2 τρισ. δολάρια από το 2012. Η αρνητική αυτή εξέλιξη έχει επιπτώσεις στη ζωή αρκετών αποφοίτων κολεγίων και πανεπιστημίων, οι οποίοι βαρύνονται με υποθήκες, πριν ακόμη ενταχθούν στο επιστημονικό ή επαγγελματικό δυναμικό και αρχίσουν την καριέρα τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.